Dessutom är idealen ofta ouppnåeliga eftersom bilderna är retuscherade.

Läs hela artikeln i Hallandsposten 2024-03-18

Varför Jeanette Bengtsson dog på sitt hotellrum i Istanbul är fortfarande oklart. Men det faktum att hon blev utskriven från ett sjukhus bara några timmar efter att hon genomgått en omfattande operation döms ut av Fredrik Gewalli, docent i plastikkirurgi.
– Det är ett väldigt trauma för kroppen att bli opererad på flera ställen samtidigt. Att hon skrevs ut så snabbt är alarmerande, säger han.

Begränsat fettsugningens storlek

– I samma veva som England införde ett förbud så rekommenderade vi våra medlemmar att hejda sig i utövandet av BBL, tills det fanns mer fakta på bordet. I Skandinavien så har vi nu en överenskommelse om att begränsa fettsugningens storlek och att begränsa hur stora mängder fett man sprutar in, säger han och fortsätter:

– Vi rekommenderar också ultraljudsledd fettransplantation, så att man ser att man inte går för djupt och riskerar fettembolier. Riskerna blir mindre när vi förbättrar systemet, men alla kirurgiska ingrepp har risker och det måste man ta med i beräkningen och i sitt beslut.

Plastikkirurgi gör också nytta

Fredrik Gewalli konstaterar att plastikkirurgi de senaste åren kommit att förknippas med osunda skönhetsideal och oseriösa aktörer, men påminner om att det i grunden är en kirurgisk specialitet som hjälper till med att återställa kroppen efter exempelvis tumörer, missbildningar och brännskador. Själv arbetade han under tio år som plastikkirurg på universitetssjukhusen i Lund och Göteborg.

20 mar 2024

Lyssna på Bröstpodden

Lyssna på samtal med plastikkirurger, hör kvinnor dela med sig av erfarenheter från sina operationer och mer i Bröstpodden. http://www.brostpodden.se/e/avsnitt-2-hjalp-mig-valja-del-1/ Vår gäst under avsnittet är Dr Fredrik Gewalli, som är delägare i APS-kliniken och...

+ Läs mer

aps Event

Källa;   Improveme.se   Martina Richter Blogg, Plastikkirurgin befinner sig i en stark utveckling. 3 november 2014 | 17:46 |. Den här kliniken är annorlunda jämfört med många andra. Varför? Jo, för att alla som...

+ Läs mer