Fettransplantation

En fettransplantation ger volym och fyller lokalt ut områden på kroppen. Läppar, kindben och haka är vanliga områden, men även rumpa och vader tenderar att bli mer förekommande.

En professionell fettransplantation är en säker metod med kort konvalescens som i de flesta fall ger goda resultat. Ett fullständigt resultat är svårt att förutse då det är ca 60% av fettcellerna som överlever ingreppet. Därför kan en kompletterande behandling behövas för ett jämnt resultat.

Ingreppet ser med patientens kroppsegna fett, som bearbetas och därefter injiceras i önskat område. Metoden har visat sig vara mycket effektiv och ger ett långvarigt resultat.

Fettet hämtas i allmänhet från nedre delen av magen. Därefter rengörs och behandlas det innan injicering. Fettet appliceras med små kanyler i lager i områdena där volymfyllningen önskas.

Faktorer som spelar in är patientens hudkvalitet, ålder, blodcirkulation i området för transplantationen och fettets kvalitet.

Rökstopp är ett måste för att inte få bekymmer med läkningen.

En fettransplantations operationslängd varar i ca 30 min och uppåt beroende på transplantationens omfattning.

Fettransplantationer utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Lokalbedövning eller full narkos.

Biverkningar

Komplikationer är sällsynta och det transplanterade fettet stannar garanterat där det är tänkt i minst 4-6 år, till skillnad från en Neurotoxin- eller fillerinjektion som sällan varar längre än 6-12 månader.

Risker

Ingreppet medför viss risk för blödning och infektion samt en liten risk för blodpropp om patienten har anlag.

Återhämtning

En fettransplantation medför vanligtvis en svullnad i det behandlade området på 4-5 dagar efter operation. Svullnaden lägger sig inom 2 veckor. Det slutliga resultatet visar sig dock först efter 1-2 månader.

Priser

Priset för din fettransplantation beror på ingreppets omfattning, och börjar från 32 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss