Bröstförstoring

Bröstförstoring ökar storleken och förbättrar utseendet på brösten genom implantat av koksalt eller silikon. APS-kliniken använder endast implantat av silikon och av geléhallontyp som ger en naturlig känsla.

Implantatet läggs antingen framför eller bakom bröstmuskeln, beroende på vilken bröstförstorings-teknik som passar patientens livsstil och hur man ser ut. Snitt läggs under bröstet, vid vårtgården eller via armhålan.

Slutresultatet varierar från patient till patient och beror på förutsättningarna från början och vald teknik. Det generella intrycket att förbättra utseendet och storleken på brösten uppnås och de flesta patienterna är nöjda med ingreppet.

En bröstförstorings operation varar i cirka 1 – 2 timmar.

Bröstförstoringar utförs på kliniken i Göteborg med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Lyssna också på när APS-kliniken Fredrik Gewalli intervjuas i Bröstpodden

https://plastikpodden.podbean.com/e/hjalp-mig-valja-del-1/

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos används och patienten är fullständigt sövd. En intravenös behandling av lugnande medel kan också användas, kombinerad med lokalbedövning.

Övernattning/hemgång

Båda möjligheterna finns. Det beror på läkarens beslut och patientens hälsotillstånd.

Biverkningar och risker

Lätt, tillfälligt obehag. Lätt till normal svullnad, ändrad känsla i bröstvårtor (antingen mer eller mindre), och tillfälliga blåmärken. Brösten kan bli känsliga för beröring under ett par veckor.

Medicin som påverkar blödning bör ej tas inför operation. Antibiotika i samband med operation medför viss risk för infektion och det är viktigt att följa skriftliga instruktioner och sköterskornas råd.

Moderna implantat minskar risk för komplikationer avsevärt, exempelvis kapselbildning (ärrvävnad kring implantatet) och ruptur (att implantatet brister). APS-klinikens använder implantat av märket Mentor och Motiva där tillverkarna lämnar 10 års kapselgaranti. se länk  mentorimplants.se  motivaimplants.se

Tillfrisknande

Patienten kan återvända till arbetet inom ett par dagar till 1 vecka. All fysisk beröring med bröstet (förutom behån) ska undvikas i ungefär 3 till 4 veckor.

Ärren bleknar och slätar ut sig inom 3 månader till 2 år efter operationen, beroende på hur individen läker.

Priser

Priset på en bröstförstoring beror på dels på vilken teknik som väljs och på protesen. Priset ligger vanligtvis mellan 47 000 och 75 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid genom vår växel eller via mejl. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700kr. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss