Bröstförstoring

Vi hjälper dig med en trygg och säker bröstförstoring med implantat eller med kroppseget fett. Bröstförstoring är en av de mest efterfrågade plastikkirurgiska operationerna hos de flesta kliniker världen över, så också hos oss. Med detta ingrepp kan du förändra form och också korrigera eventuella storleksskillnader på dina bröst.

Bröstförstoring i Göteborg

APS-kliniken på Carlanderska sjukhuset utför bröstförstoringar i Göteborg. Våra plastikkirurger har lång erfarenhet inom området och högt säkerhetstänk varför risken att du drabbas av komplikationer efter din operation är liten.

Operationen pågår under en till två timmar och du blir väl omhändertagen av vår kompetenta personal såväl före som under och efter operationen.

Boka konsultation

Boka konsultation eller ställ frågor genom att logga in på digitala Vårdrummet med ditt BankID eller kontakta oss på telefon 031 14 60 60.

Bröstförstoring – Priser

Priset för bröstförstoring hos oss på APS-kliniken kostar mellan 47 000 kronor och 75 000 kronor. Priset är beroende på metod och vilket implantat du och vår plastikkirurg kommer överens om.

Väljer du istället implantat med kroppseget fett blir priset på ingreppet från 52 000 kronor.

Varför bröstförstoring?

En önskan om bröstförstoring kan uppstå av flera anledningar. Kanske upplever du liksom många andra kvinnor att dina bröst känns ”tomma” efter amning eller viktnedgång, eller att dina bröst har förlorat såväl spänst som volym och fasthet med åren. Många kvinnor väljer att göra en bröstförstoring då de naturligt har små bröst men önskar större. Ett sådant ingrepp kan också genomföras för att rekonstruera bröst efter en cancerbehandling eller för att korrigera medfödda missbildningar.

Bröstimplantat

Vi genomför bröstförstoringar med moderna implantat av silikon och av geléhallontyp vilka ger dig en naturlig känsla. Implantaten placeras antingen framför eller bakom bröstmuskeln. Avgörande för implantatets placering är vilken bröstförstoringsteknik som passar just dig, din livsstil samt hur du är byggd. Ett snitt läggs under bröstet, vid vårtgården eller i armhålan.

Bröstförstoring med kroppseget fett

En relativt ny och populär metod är bröstförstoring med kroppseget fett. Det kan vara ett bra alternativ för dig som önskar en mindre bröstförstoring alternativt en mer naturlig sådan. Med den här typen tillvaratas större mängder av ditt kroppsegna fett från in- och utsida lår, midja, mage eller höfter och du slipper främmande material i kroppen. Därefter renas fettet för att sedan injiceras i brösten.

En bröstförstoring med kroppseget fett möjliggör att förflytta oönskat överskott av fett. Operationen innebär också avsevärt mindre risk för komplikationer som kapselbildning och bortstötning.

Bröstförstoring med implantat respektive kroppseget fett skiljer sig åt i pris. Priset för just din operation får du i samband med konsultation.

Vad kan du förvänta dig?

Våra skickliga plastikkirurger är lyhörda för dina önskemål och utgår från just dina specifika förutsättningar. På så vis får du ett naturligt och vackert resultat av din bröstförstoring. Slutresultatet kan givetvis variera från patient till patient och beror på förutsättningar och vald teknik. Gemensamt för alla bröstoperationer utförda av oss är att det generella intrycket av att förbättra utseende och storlek på dina bröst uppnås. På APS-kliniken har vi mycket nöjda patienter.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Bröstförstoringen sker under vanligtvis under narkos och då är du fullständigt sövd. Vi kan också använda oss av intravenös behandling av lugnande medel i kombination med lokalbedövning.

Övernattning och hemgång

De flesta bröstoperationer tillåter att du går hem redan samma dag. Möjlighet till övernattning finns dock, din läkare beslutar utifrån ditt hälsotillstånd.

Biverkningar och risker

Efter din bröstförstoring kan du känna lätt, tillfälligt obehag. Du kan också uppleva lätt till normal svullnad, ändrad känsel i dina bröstvårtor samt få tillfälliga blåmärken. Brösten kan också vara känsliga för beröring under ett par veckor.

Medicin som påverkar blödning bör inte tas inför din bröstoperation. Antibiotika i samband med operation medför viss risk för infektion varför det är viktigt att följa både våra skriftliga råd samt sköterskornas råd.

Våra implantat

De moderna implantat APS-kliniken använder är högkvalitativa och minskar risken för komplikationer som till exempel kapselbildning (ärrvävnad kring implantatet) och ruptur (brustet implantat) avsevärt. Våra implantat är av märket Mentor och Motiva som båda lämnar tio års kapselgaranti.

Återhämtning

Efter en bröstförstoring kan du ha ont och behöva vila under några dagar. All fysisk beröring av bröstet, bh undantaget, bör undvikas under tre till fyra veckor. Ärren bleknar och slätar ut sig inom tre månader och upp till två år efter bröstförstoringen, läkningen är individuell. Vi finns på telefon 031 14 60 60 om du har frågor och funderingar. Innan du går hem får du information om hur du bäst återhämtar dig.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss