Bröstförminskning och bröstlyft

En bröstförminskning är ett kirurgiskt ingrepp för att reducera storleken och förbättra utseendet på bröstet i form av ett bröstlyft. De flesta kvinnor som gör en bröstförminskning på grund av fysiska problem som är förknippade med vikten på brösten, exempelvis ryggvärk, nackont och att BH-banden skär in i huden.

Snitt läggs runt bröstvårtan och vårtgården och vertikalt nedanför vårtgården eller i fåran under bröstet.

Nästan alla patienter som genomgår en bröstförminskning är nöjda med den minskade storleken och det förbättrade utseendet av brösten. De är framförallt lättade över att den smärta och obehag som de tyngre brösten medförde har försvunnit med ett bröstlyft. Bröstförminskning gör att patienten har lättare för fysiska aktiviteter och att kläder sitter bättre.

En bröstförminskning eller ett bröstlyft tar cirka 2 timmar att operera, beroende på vald teknik och storleken på brösten.

Bröstförminskningar och bröstlyft utförs i Göteborg med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Normalt används narkos kombinerat med lokalbedövning. Vid mindre reduktioner kan det räcka med lugnande medel och lokalbedövning.

Övernattning/hemgång

Beror på bröstens storlek, vald bedövning och operationslängd.

Antingen kan man gå hem samma dag eller stanna över natten för att

få eftervård och nästa dag gå hem.

Biverkningar och risker

En bröstoperation kan innebära svullnad, försenad läkning, ärr, förlust av känsel i bröstvårta och misslyckande att få brösten estetiskt snygga.

Det är inte ovanligt att man upplever brösten ojämna i storlek och form i det nyopererade skedet. Detta beror främst på svullnaden och även ärrläkningen. Man räknar med att rätt form ser man först efter 6-9 månader.

Rökare löper större risk för läkningsbekymmer. Vi rekommenderar ett rökstopp 4 veckor före kirurgi för att erhålla optimala läkningsförhållanden.

Inför ett ingrepp sker alltid en ingående konsultation då kirurgen bedömer eventuella biverkningar och risker utifrån patientens förutsättningar.

Tillfrisknande

Du kan återgå till normala aktiviteter inom 1 till 2 veckor. Ansträngande aktiviteter kan återupptas inom 3 till 6 veckor efter operationen.

Priser

Priset för en bröstförminskning eller bröstlyft varierar beroende på ingreppets omfattning och teknik och ligger från 49 000kr till 79.000kr

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss