Ögonbrynslyft

Ögonbrynslyft reducerar ögonbryn som på grund av ålder sjunkit ner över ögonlocken. Ingreppet utförs även på yngre personer som lider av “tunga ögonbryn”.

Ingreppet sker via ett diskret snitt i övre ögonlocket – liknande det snitt som används vid övre ögonlockskirurgi. Ofta kombineras dessa ingrepp och utförs samtidigt som man gör ett pannlyft.

Ögonbrynslyfts operationslängd varar i cirka 1 – 2 timmar.

Ögonbrynslyft utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Operationen utförs vanligen under lokalbedövning.

Övernattning/hemgång

Patienten går hem samma dag.

Biverkningar

Ingen form av kirurgi är helt säker, men allvarliga komplikationer förekommer mycket sällan.

Risker

Svullnad, blåmärken och infektion. Man kan också uppleva området som ojämnt under läkningsfasen.

Återhämtning

Patienten kan börja läsa efter ungefär 2 till 3 dagar och återgå till arbetet efter ungefär 5 till 10 dagar.

För att problemen skall bli så lindriga som möjligt är det viktigt att följa de skriftliga instruktioner som bifogas vid hemgång efter operationen.

Priser

Alla priser varierar beroende på ingreppets omfattning. Pris på ögonbrynslyft är från 28 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss