Vadförstoring med eget fett eller vadimplantat

Vadförstoring görs med transplantation av patientens kroppsegna fett eller med vadimplantat. Båda ingreppen sker genom ett snitt i knävecket. Vid fettransplantation flyttas kroppseget fett från ett ställe på kroppen där patienten upplever att det finns ett överskott. Metoden kan behöva upprepas för önskat resultat.

Om vadförstoringen sker med vadimplantat spaltas muskelhinnan och lyfts för att ge plats för två halvfasta, spolformade silikonimplantat (en för varje muskelbuk) som skulpterar vaden till rätt form.

Ärret blir i det närmaste osynligt i knävecket.

Vadförstoringars operationslängd varar i cirka 1 – 2 timmar.

Vadförstoringar utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Oftast narkos. Även sedering och lokalbedövning förekommer.

Regelbunden smärtlindring tas det första dygnet.

Övernattning/hemgång

Normalt går man hem samma dag. Ibland kan kryckor behövas.

Biverkningar

Ingreppet medför svullnad som lägger sig efter 2-4 veckor och eventuellt blåmärken. Känselbortfall kan förekomma i området.

Risker

Infektion, blödning, asymmetri, onormal svullnad och blodpropp om man har genetiska anlag.

Återhämtning

Ingreppet medför spänningskänsla lokalt över vadmuskulaturen och medför vanligtvis 1-3 veckors sjukskrivning som kompletteras med lättare smärtstillande medicin. Träning kan återupptas efter ca 4 veckor.

Slutresultatet syns omedelbart, men viss svullnad kan bestå i några månader. Viktigt är att hålla vaderna i förhöjt horisontalläge och att dricka mycket vatten efter operationen.

Priser

Priset för en vadförstoring beror på ingreppets omfattning, och börjar på 32 000kr. Tillkommer gör kostnaden för protesen.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss