Lårplastik

Viktminskning eller ålder kan minska elastisiteten och medföra hängande hud som är kosmetiskt störande. Lårplastik är ett kirurgiskt ingrepp som avlägsnar slapp och hud och överflödigt fett från det inre låret.

När de överflödiga vävnaderna tagits bort är resultatet ett fastare och slankare lår med en tydligare kontur. Även om ett stort hudöverskott är svårt att helt trolla bort, kan man förvänta sig en avsevärd förbättring.

Fettsugning eller lårplastik är de vanligaste sätten för att åtgärda besvären. Ibland är en kombination av båda teknikerna mest lämplig. Vilken metod som passar bäst sker i samråd mellan patient och plastikkirurg.

För att dölja ärret efter ingreppet görs snitt på mindre synliga delar av kroppen, alternativt i områden som vanligen döljs av kläder. Generellt blir ärret större ju mer slapp och lös huden är.

En lårplastikoperation varar i cirka 2-5 timmar beroende på volym.

Lårplastik utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Lokal eller allmän narkos beroende på operationens omfattning.

Biverkningar och risker

Att avlägsna överflödig hud medför risk för skada på känselnerver, vilket kan resultera i tillfälliga domningar eller i värsta fall en permanent domningskänsla där ärret är placerat.

Andra risker är effekterna av bedövning, infektion, blödning, hematom, dålig läkning och sämre kosmetiskt resultat. Dessa ökar avsevärt om man är rökare.

Rökstopp är ett måste för att inte få problem med läkningen.

Ingen form av kirurgi är 100 % säker, men allvarliga komplikationer förekommer mycket sällan.

Tillfrisknande

En förbättring visar sig direkt men slutresultatet kan låta vänta på sig i 6-12 månader. Samma tidsperiod gäller för att ärren skall blekna och blir mindre framträdande.

Normal konvalescens är 2-3 veckors sjukskrivning, beroende på patientens hälsotillstånd och arbete. Fysiskt ansträngande aktivitet, exempelvis tunga lyft bör undvikas i 4 veckor. Vi avråder från bilkörning under den första veckan efter operationen.

Priser

Priset på lårplastik varierar beroende på ingreppets omfattning, och börjar på 65 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss