Ansiktsimplantat

Ansiktsimplantat förbättrar storleken och utseendet hos olika områden i ansiktet genom att implantera en förformad tredimensionell protes i silikonmaterial, vilket ger ett mer balanserat utseende.

Olika typer av material och former används för att uppnå konturförändring, beroende på vilket område som ska förbättras (haka, käke, näsa eller kinder).

Resultatet varierar beroende på patient, men resultaten är i huvudsak permanenta. Ingreppet förbättrar konturerna i ansiktet och ger ett fördelaktigare utseende exempelvis genom att en flyende haka eller ett “platt ansikte” korrigeras till bättre proportioner. Korrigering av svagt utvecklade kindben förbättrar balansen och ger ”högre kindknotor”.

Ansiktsimplantat görs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos, intravenös eller lokal bedövning används vanligen.

Övernattning och hemgång

Vanligtvis kan patienten gå hem samma dag.

Biverkningar och risker

Tillfälligt obehag och svullnad, milda blåmärken. Man kan råka ut för infektion eller att implantatet flyttat sig. Implantatet kan drabbas av kapselbildning, men det är dock ytterst sällsynt.

Återhämtning

Patienten kan återgå till arbete och normala aktiviteter inom några dagar. Alkohol bör undvikas 2 veckor efter operation. Blåmärken och svullnad försvinner vanligen efter någon vecka.

Priser

Ansiktsimplantat kostar från 32 000kr. Kostnad för protes tillkommer.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss