Armplastik Överarmsplastik

Ålder och snabb viktnedgång kan ge upphov till hängande, lös och slapp hud på överarmarna. För att korrigera ”gäddhäng” och överflödig hud på överarmarna görs ofta armplastik eller armlyft i kombination med fettsugning.

Under armplastiken skärs den överflödiga huden bort, fettsugning reducerar fettet och med ett välplacerat snitt sys vävnaderna ihop med plastikkirurgiska metoder. De flesta kirurgiska ingrepp lämnar någon form av ärr.

För att uppnå bästa möjliga kosmetiska resultat försöker alltid kirurgen lägga snittet på ett diskret ställe som normalt täcks med kläder. Vid överarmsplastik startas ärret längst upp i armhålan då även ärrdragning förhindras och beroende på omfattningen blir ärret olika långt utmed  överarmens insida.

Armplastik utförs på en av våra kliniker i Göteborg eller Halmstad med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Operationen kan både utföras under lokalbedövning med lugnande medel eller narkos.

Övernattning/hemgång

Normalt går man hem samma dag.

Biverkningar

Ingen form av kirurgi är helt säker, men allvarliga komplikationer förekommer mycket sällan.

Risker

Risken finnes för infektion, blödning, dålig sårläkning och sämre kosmetiskt resultat.

Återhämtning

Beror på patientens typ av arbete, men de flesta är tillbaka på jobbet efter 2 veckor. Lyft bör i möjligaste mån undvikas och vi rekommenderar att man avstår att köra bil veckan efter operationen och bär en anpassad gördel i 4 – 8 veckor. Räkna med att det tar 6 månader eller mer innan ärren blir mindre uppenbara.

Priser

Priset för överarmsplastik varierar beroende på ingreppets omfattning, och ligger vanligtvis mellan 39 000kr och 49 000kr (inkl fettsugning 55.000:-).

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss