Byte av bröstimplantat

Efter att ha haft bröstimplantat under en viss tid kan utseendet gradvis förändras. Kanske har den egna kroppen förändrats vid exempelvis graviditet eller viktförändring. En del kvinnor önskar ta bort sina implantat eller byta ut dem.

Man kan exempelvis önska byta från koksaltproteser till geléhallonproteser (trögflytande silikon) eller det omvända. Kanske önskar man en annan känsla i brösten eller har fått problem med veckbildning eller att protesthöljet känns konstigt.

Önskar man ta bort sina implantat kan bysten bli slapp efteråt, vilket man då åtgärdar med ett bröstlyft.

Önskar man byta sina proteser till en mindre storlek är bröstlyft ofta nödvändigt även här då huden kan kännas slapp efter bytet.

Vill man byta till en större storlek får man hjälp att anpassa protesens volym till kroppen. Här är det viktigt att inte belasta axlar och nacke med för stora implantat, samt att med omsorg anpassa de nya implantaten till den egna bystformen. Vid alltför stor protes kan bysten bli hängig.

Om ett implantat har gått sönder och behöver bytas ut står våra tillverkare för kostnadsfri utbytesprotes och i vissa fall även en del av operationskostnaden.

Byten av bröstproteser görs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos används och patienten är fullständigt sövd.

Övernattning/hemgång

Patienten kan gå hem samma dag.

Biverkningar och risker

Ingreppet innebär en risk för infektion, precis som vid andra operationer. Om rodnad, feber och ovanligt hög smärta uppstår kontaktar man APS-kliniken.

Tillfrisknande

I jämförelse med en första bröstoperation innebär byte av protes vanligtvis mindre smärta och svullnad så man kan som oftast vara tillbaka i arbete inom en vecka efter ingreppet.

Priser

Priset för byte av bröstproteser ligger vanligtvis på 44 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss