Ansiktslyft Facelift Ansiktslyftning

Ansiktslyft ger ansiktet ett förbättrat utseende genom att återföra volymen till ansiktet, sträcka muskler, korrigera huden och eventuellt ta bort överflödigt fett under hakan. En modern ansiktslyftning återskapar anatomin och för tillbaka vävnaderna där de en gång suttit. Ger ett yngre och naturligt utseende.

De flesta ansiktslyftningar behåller resultatet i 5 till 10 år. Patientens ålder vid ingreppet är betydande och idealiskt är kring 50-årsåldern. Ingrepp kan dock göras med gott resultat upp i 70- och 80-årsåldern om patientens förutsättningar är rätt.

Ansiktslyftning kombineras många gånger med fettsugning, pannlyft, ögonlocksplastik, dermabrasio (hudslipning av finrynkighet), Laserbehandling, hakimplantat och halsplastik. Ibland gör man kombinationsingreppen i flera seanser.

Ett ansiktslyfts operation varar i cirka 2 – 4 timmar.

Ansiktslyften utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövningar

Vanligen ges full narkos. Vid mindre ingrepp lokal bedövning kombinerat med lugnande medel.

Övernattning/hemgång

Man går hem samma dag men vissa patienter kan behöva en kort sjukhusvistelse.

Biverkningar och risker

Ett kirurgiskt ingrepp innebär vanligen tillfälliga blåmärken, svullnad, känselbortfall och ömhet av huden, såsom en åtstramande känsla och torr hud. Inför ett ingrepp sker alltid en ingående konsultation då kirurgen bedömer eventuella biverkningar och risker utifrån patientens förutsättningar.

Rökare löper större risk för försämrad läkning och missprydande ärr. De flesta plastikkirurger avböjer därför ansiktslyft hos rökare. Ett rökstopp så fort man har bestämt sig för operation är därför att föredra.

Tillfrisknande

Patienten kan oftast återgå till arbetet efter 10 till 14 dagar. Mer ansträngande aktiviteter kan utövas efter 2 veckor eller mer. Blåmärken försvinner normalt efter 7 till 10 dagar.

Vistelse i solen bör undvikas i flera månader efter operationen. Solskyddskräm som innehåller skydd mot både UVA och UBV (ultravioletta) rekommenderas därefter.

I samband med Konsultationen hos oss kommer ett stort antal före-och efter-bilder på ansiktslyftning att visas.

Priser

Ansiktslyft kostar mellan 79 000 och 99 000 kronor ( till 120.000:-) beroende på önskemål.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid genom vår växel eller via mejl. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700kr. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss