Ansiktslyft / Facelift

Med hjälp av avancerad kirurgisk teknik hjälper vi dig med ansiktslyft som återskapar din anatomi och för tillbaka vävnaderna där de en gång suttit. Genom att återföra volym till ditt ansikte, sträcka muskler, korrigera hud och eventuellt ta bort överflödigt fett under hakan kan vi hjälpa dig så att du känner att ditt ansikte speglar din självbild.

Ansiktslyft i Göteborg och Halmstad

De ansiktslyft, eller facelift som det också kallas, APS-kliniken erbjuder utförs mestadels på vår klinik i Göteborg. På vår klinik i Halmstad gör vi dock mindre operationer. Våra plastikkirurger har högt säkerhetstänk och lång erfarenhet av ansiktslyft varför risken att du drabbas av komplikationer efter din operation är liten

Operationen av ditt ansiktslyft pågår under två till fyra timmar och du väl omhändertagen av vår kompetenta personal såväl före som under och efter operationen.

Boka konsultation

Boka konsultation eller ställ frågor genom att logga in på digitala Vårdrummet med ditt BankID eller kontakta oss på telefon 031 14 60 60.

Ansiktslyft – Priser

Priset för ett ansiktslyft hos oss på APS-kliniken kostar från 79 000 kronor upp till 120 000 kronor beroende på val av facelift och önskemål.

Varför ansiktslyft?

Skälen till ansiktslyft kan vara flera, gemensamt för många av oss är dock att vårt välbefinnande hänger samman med att känna tillfredsställelse över sitt utseende. Vi vill att ansiktet ska spegla vår självbild. Rynkor, hudveck och hängande ögonlock är exempel på faktorer som kan få dig att se trött eller till och med sur ut – utan att du är det. Åren tar ut sin rätt och kanske upplever du ditt åldrade utseende som missvisande – du vill helt enkelt se ut som du känner dig.

Kombinationsingrepp

Facelift kombineras många gånger med fettsugning, pannlyft, ögonlocksplastik, dermabrasio (hudslipning av finrynkighet), laserbehandling, hakimplantat och halsplastik. Ibland görs kombinationsingreppen i flera seanser.

Din plastikkirurg avgör vilken teknik som passar dig och dina förutsättningar. I valet görs bedömning av bland annat hudens kvalitet och elasticitet, fettets fördelning, kvalitet och fyllnad samt muskelgruppernas position och spänst.

Vad kan du förvänta dig?

För oss är det viktigt att du som patient blir nöjd med ditt ansiktslyft varför vi är måna om att resultatet ska bli bästa möjliga. Det är också viktigt att din operation utförs med största diskretion och lämnar minimalt med ärr efter sig.

På APS-kliniken arbetar vi med avancerad kirurgisk teknik när vi utför facelift. Våra plastikkirurger är lyhörda för dina önskemål och utgår ifrån just dina specifika förutsättningar. På så vis får du ett naturligt resultat av ditt ansiktslyft.

De flesta ansiktslyft behåller sitt resultat mellan fem och tio år beroende på förutsättningar. Din ålder vid ingreppet är betydande och idealiskt att genomföra ett ansiktslyft är i femtioårsåldern. Ingrepp kan dock göras med framgångsrikt resultat även upp i sjuttio- och åttioårsåldern.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Ansiktslyft sker vanligtvis under narkos och då är du fullständigt sövd. Vid mindre ingrepp kan vi använda oss av lugnande medel i kombination med lokalbedövning.

Övernattning och hemgång

De flesta ansiktslyft tillåter att du går hem redan samma dag. Vissa patienter kan dock behöva stanna över natten, din läkare beslutar utifrån ditt hälsotillstånd.

Biverkningar och risker

Ett ansiktslyft är ett kirurgiskt ingrepp vilket vanligen innebär tillfälliga blåmärken, svullnad och känselbortfall. Även ömhet i huden såsom en åtstramande känsla, är vanligt. Inför ditt ansiktslyft sker en ingående konsultation tillsammans med din kirurg som då bedömer eventuella biverkningar och risker utifrån just dina förutsättningar.

Om rökare

Det är inte ovanligt att plastikkirurger avböjer ansiktslyft hos rökare då de generellt löper större risk för försämrad läkning och missprydande ärr. Om du är rökare och har beslutat dig för att genomföra ett ansiktslyft är det därför av största vikt att du slutar att röka minst fyra veckor innan operation.

Återhämtning

Efter ett ansiktslyft kan du ha ont och behöva vila under ett antal dagar. Oftast kan du återgå i arbete efter tio till fjorton dagar. Mer ansträngande aktiviteter bör du vänta med under de första två veckorna. Blåmärken försvinner normalt efter sju till tio dagar.

Du bör undvika att vistas i solen under minst sex månader efter ditt ansiktslyft. Därefter rekommenderar vi dig att använda solskyddskräm med skydd mot såväl UVB som UBV (ultravioletta strålar) i kombination med solhatt, keps eller liknande.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss