Ögonlocksplastik

Många av de tidigaste tecknen på ett trött, äldre utseende orsakas av förslappning runt ögonen. Korrigering av åldrande ögonlock med ögonlocksplastik är därför en klar förbättring i ansiktets utseende.

Ögonlocksplastik korrigerar hängande övre ögonlock och påsar under ögonen genom att återföra vävnaderna och stärka kapseln för fettet, sträcka muskeln – bindvävsstråk och i förekommande fall ta bort överskottshud.

Det nedre ögonlockets snitt placeras diskret under ögonhårskanten, där överflödig hud tas bort, svaga muskler kan sträckas åt eller jämnas, och utbuktande fett korrigeras. Ibland kan kirurgen istället välja att lägga snittet på insidan av ögonlocket.

De nya teknikerna går ut på att återskapa anatomin och vara försiktig med att ta bort fett. Hos yngre patienter utförs ögonlockskirurgi ofta som ett individuellt ingrepp medan medelålders patienter ibland gör ett kombinationsingrepp med ansiktslyft.

För vissa patienter är resultatet av operationen permanent, men för andra håller det i flera år.

Ögonlockskirurgi operationslängder varar i cirka 2 timmar om både övre- och undre- ögonlocken korrigeras.

Ögonlockskirurgi utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Vanligen lokalbedövning med lugnande medel.

Övernattning/hemgång

Normalt kan patienten gå hem samma dag.

Biverkningar

Tillfälligt obehag, känsla att det stramar i ögonlocksregionen, svullnad och blåmärken. Ögonen kan tåras lätt och man kan vara känslig mot ljus de första veckorna. Tillfällig torrhet, brännande känsla, eller klåda kan också förekomma, men dessa biverkningar är sällsynta.

Risker

Tillfällig suddig synförmåga eller dubbelseende.

Återhämtning

Patienten kan börja läsa efter ungefär 2 till 3 dagar och återgå till arbetet efter ungefär 5 till 10 dagar.

Kontaktlinser kan börja användas igen efter 2 veckor (efter att optiker har gett sitt godkännande). Patienten får inte dricka alkohol 1 v efter operationen.

Mer ansträngande aktiviteter kan återupptas efter 3 veckor. Blåmärken och svullnader brukar försvinna efter 2-3 v.

Priser

Priset på ditt ingrepp beror på omfattningen och dina önskemål. Generellt kostar ögonlockskirurgi mellan 21 000kr och 24 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid genom vår växel eller via mejl. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700kr. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss