Ögonlocksplastik

Med hjälp av ögonlocksplastik kan vi korrigera såväl hängande övre ögonlock som påsar under ögonen. Det gör vi genom att under ögonlocksoperationen återföra vävnaderna och stärka kapseln för fettet, sträcka muskeln och i vissa fall även ta bort överskottshud.

En ögonlocksplastik innebära att du ser yngre och piggare ut och är ett av APS-klinikens vanligaste ingrepp.

Ögonlocksplastik i Göteborg och Halmstad

APS-kliniken utför ögonlocksoperationer på våra kliniker i Göteborg och i Halmstad. Våra plastikkirurger har högt säkerhetstänk och lång erfarenhet av ögonlocksplastik varför risken att du drabbas av komplikationer efter din operation är liten.

Om såväl övre- och undre ögonlocken korrigeras pågår operationen under cirka två timmar och du blir väl omhändertagen av vår kompetenta personal såväl före som under och efter operationen.

Boka konsultation

Boka konsultation eller ställ frågor genom att logga in på digitala Vårdrummet med ditt BankID eller kontakta oss på telefon 031 14 60 60.

Ögonlocksplastik – Priser

Priset för en övre ögonlocksoperation hos oss på APS-kliniken i Göteborg ligger mellan 21 000 kronor och 25 000 kronor beroende på omfattning samt dina önskemål.

Varför ögonlocksplastik?

Skälen till din önskan om ögonlocksoperation kan vara flera. Hudens åldrande innebär sämre elasticitet vilket medför ett tilltagande hudöverskott. Genom att huden runt ögonen förslappas upplever många att man får ett trött utseende. En korrigering av åldrande ögonlock innebär att du ser piggare ut.

Ögonlocksoperationer genomförs också på yngre människor. Ofta handlar det då om arvsanlag som gör att ansiktet ser trött och svullet ut.

Operationen förändrar inte utseendet på ditt öga, den avlägsnar överskottshud vilket kan göra att du ser piggare ut.

Tekniker och kombinationsingrepp

Vid en ögonlocksplastik placeras oftast det nedre ögonlockets snitt diskret under ögonhårskanten. Överflödig hud tas bort, svaga muskler sträcks och eventuellt utbuktande fett korrigeras. Den kirurg som utför din ögonlocksoperation kan välja att lägga snittet på insidan av ögonlocket om det i ditt fall anses vara mer fördelaktigt. De nya tekniker APS-kliniken använder sig av handlar om att återskapa anatomin och vi är försiktiga med att ta bort fett.

Hos våra yngre patienter utförs ögonlockskirurgi oftast som ett individuellt ingrepp, medan medelålders patienter ofta väljer att göra ett kombinationsingrepp med ansiktslyft.

Vad kan du förvänta dig?

För oss på APS-kliniken är det viktigt att du blir nöjd med din ögonlocksoperation varför vi är måna om att resultatet ska bli bästa möjliga. Det är också viktigt för oss att din operation lämnar minimalt med ärr efter sig. Våra skickliga plastikkirurger är lyhörda för dina önskemål och utgår från just dina specifika förutsättningar.

För flera patienter är resultatet av en ögonlocksplastik permanent, medan resultatet för andra håller i ett antal år.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Vid ögonlocksplastik använder vi oss vanligen av lugnande medel i kombination med lokalbedövning.

Övernattning och hemgång

Ögonlocksoperation tillåter normalt att du går hem redan samma dag.

Biverkningar och risker

Ögonlocksplastik är ett kirurgiskt ingrepp vilket kan ge tillfälligt obehag, svullnad, blåmärken och en känsla av att det stramar i ögonlocksregionen. Under de första veckorna efter operationen kan dina ögon tåras lätt och du kan vara känslig mot ljus. Mer sällsynta biverkningar är tillfällig torrhet, en brännande känsla eller klåda.

En viss risk finns att du drabbas av tillfälligt suddig synförmåga eller dubbelseende. Dessa symptom är övergående under det första dygnet.

Återhämtning

Efter en ögonlocksplastik kan du behöva vila under ett antal dagar. Oftast kan du återgå i arbete efter fem till tio dagar. Mer ansträngande aktiviteter bör du vänta med under de första tre veckorna. Blåmärken och svullnader försvinner normalt efter två till tre veckor.

Redan efter två till tre dagar kan du läsa igen, och kontaktlinser kan användas efter cirka två veckor och optikers godkännande.

Alkohol får inte intas under den första veckan efter operationen.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss