Pannlyft

Ett pannlyft minskar pannrynkor, tunga ögonbryn och en fårad panna genom att ta bort skinn, korrigera muskler och strama åt huden. Ingreppet görs med öppen teknik, ett snitt strax bakom hårfästet uppe på huvudet eller med endoskop som kräver tre till fem små snitt och en kamera med monitor som noggrant visar var man opererar. Med öppen teknik kan man också sänka ett högt hårfäste och reducera “arga-rynkan”.

Pannlyft kombineras ibland med övre ögonlocksplastik eller med nedre ansiktslyftning.

Beroende på patient varar resultatet av ett pannlyft mellan fem och tio år.

Ett pannlyfts operationslängd varar i cirka 1 till 2 timmar.

Pannlyft utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos eller lokalbedövning med lugnande medel kan användas.

Övernattning/hemgång

Patienten får oftast gå hem samma dag.

Biverkningar

Båda teknikerna kan man medföra tillfällig svullnad, känselbortfall, huvudvärk och blåmärken över ögonen.

Risker

Vid öppen teknik finns risk för känselnedsättning uppe bakom hårfästet, klåda och håravfall.

APS-kliniken använder tekniker för att minska risken för synliga ärr.

Återhämtning

Patienten kan oftast återvända till arbetet inom 7 till 10 dagar, eventuellt tidigare med ett endoskopiskt pannlyft.

Blåmärken försvinner inom 2 till 3 veckor. Huvudförband bärs första veckan för att motverka svullnad. Första återbesöket sker därefter.

Direkt solljus bör undvikas 3-6 månader efter operationen för att slippa pigmentering av pannan.

Priser

Priset på pannlyft varierar beroende på dina önskemål, men börjar på 52 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss