Öronplastik

Öronen betraktas ofta som en mindre viktig del i utseendet då de är placerade och utformade på ett sådant sett att omvärlden inte lägger märke till dem. Många människor utrustas dock med särskilt stora eller utstående öron, vilket kan påverka utseendet såväl som självförtroendet negativt, speciellt hos barn.

Ingreppet ställer utstående öron tillbaka närmare huvudet och/eller minskar storleken på dem och ger normalt ett permanent resultat. Ingreppet utförs oftast på barn innan skolstart och kan omfattas av landstingsvården.

Hos vuxna kan även ”blomkålsöra” åtgärdas och uttänjda hål i öronen. 

Öronplastik och de olika operationslängderna varierar p.g.a. vilket ingrepp som utförs. Ingreppet utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

För små barn ges oftast narkos. Äldre barn eller vuxna klarar sig många gånger med lokalbedövning eller sedering.

Övernattning/hemgång

Vanligtvis går man hem samma dag.

Biverkningar

Tillfällig bultande/värkande, svullnad, rodnad och/eller domningar i öronen.

Risker

Infektion av brosk, överdriven ärrbildning. En liten risk finns också att örat kan välja att gå tillbaka till sitt utfällda läge vid utstående öron.

Återhämtning

Patienten kan återgå till skolan eller arbetet inom 5-7 dagar och återuppta ansträngande aktivitet, såsom kontaktsport efter 1-2 månader.

Priser

Priset på din öronkirurgi beror på dina önskemål och ingreppets omfattning. Det börjar på 35 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss