Gynekomasti

Gynekomasti är en reducering av förstorade, kvinnoliknande bröst på män. Genom fettsugning och/eller borttagande av överflödig körtelvävnad hjälper det dig att återfå den kropp du identifierar dig med.

Orsaken till utvecklandet av kvinnoliknande bröst på män är oftast övervikt men kan också ha medicinska orsaker. Tillståndet kan uppstå i alla åldrar och kan vara psykiskt påfrestande. En gynekomasti, en manlig bröstförminskning, kan hjälpa dig att känna dig mer tillfreds med din kropp.

Gynekomasti i Göteborg

APS-kliniken erbjuder gynekomasti på vår klinik i Göteborg. Våra plastikkirurger har högt säkerhetstänk och lång erfarenhet varför risken att du drabbas av komplikationer efter din operation är liten.

Operationen vid gynekomasti varar under en och en halv till två timmar och du blir väl omhändertagen av vår kompetenta personal såväl före som under och efter operationen.

Boka konsultation

Boka konsultation eller ställ frågor genom att logga in på digitala Vårdrummet med ditt BankID eller kontakta oss på telefon 031 14 60 60.

Gynekomasti – Priser

Priset för en gynekomastioperation hos oss på APS-kliniken ligger mellan 29 000 kronor och 49 000 kronor. Priset varierar beroende på omfattningen av ingreppet.

Varför gynekomasti?

Skälen till att du vill genomgå en gynekomastioperation kan vara flera. Att som man ha utvecklat kvinnoliknande bröst medför för vissa en psykologisk belastning. Att då välja att genomgå en operation för att förminska brösten kan bidra till du ser ut som du känner dig.

APS-kliniken utför ingreppet på två sätt

Gynekomasti kan utföras genom enbart fettsugning. Dock är det vanligt att man vid operationen också avlägsnar överflödig körtelvävnad.

APS-kliniken använder sig av ny, modern teknik som innefattar superwet fett- och körtelbortagning genom en säker metod vilken innebär kort konvalescens.

I samråd med din läkare avgörs vad som passar dig och ditt tillstånd bäst.

Resultat

Resultatet av en gynekomastioperation är permanent. Viktuppgång kan dock orsaka att dina bröst återigen växer.

I enstaka fall kan ytterligare operation vara nödvändigt för att uppnå tillfredsställande resultat.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Gynekomasti sker vanligtvis under narkos och då är du fullständigt sövd. I vissa fall kan vi använda oss av lugnande medel i kombination med lokalbedövning.

Övernattning och hemgång

Vid en gynekomastioperation får du gå hem samma dag.

Biverkningar och risker

Efter din gynekomasti kan du uppleva svullnad, känselbortfall, ömhet samt en brännande känsla. Blåmärken kan tillfälligt uppstå. Du kan uppleva att området känns hårt och lite ojämnt under de första sex månaderna.

I enstaka fall kan ytterligare operation vara nödvändigt för att uppnå tillfredsställande resultat.

Återhämtning

Efter en gynekomastioperation kan du behöva vila ett antal dagar. Oftast kan du återgå i arbete efter sju dagar. Mer ansträngande aktiviteter bör du vänta med under de första två till tre veckorna. Svullnader och blåmärken försvinner efter tre till sex månader.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss