Fettsugning

Fettsugning förbättrar kroppsformen genom att ta bort lokaliserat fett som är svårt att få bort med motion.

Teknikerna för fettsugning är flera beroende på var i kroppen fettsugningen skall ske och vilka grundförutsättningarna är.

Fettsugning med tekniker som tillför energi används sparsamt. APS-kliniken föredrar kroppstempererade vätskor och “super-wet” där man endast behöver ett ingrepp och kan avgöra resultatet redan på operationsbordet.

De vanligaste områdena för fettsugning är haka, kinder, nacke, överarmar, ovanför brösten, mage, skinkor, höfter, lår, knän, vader och anklar.

Effekten av en fettsugning är permanent men för att behålla resultatet krävs att man äter sunt och motionerar regelbundet.

Fettsugningens operationslängd varar ca 1 till 2 timmar eller längre beroende på patientens förutsättningar om operationens omfattning.

Fettsugningar utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos eller lokalbedövning med lugnande medel.

Övernattning/hemgång

Patienten kan gå hem samma dag.

Biverkningar

Tillfälliga blåmärken, svullnad, känselbortfall, ömhet eller brännande känsla.

Risker

Infektioner, asymmetri.

Återhämtning

Patienten kan normalt återvända till arbetet inom 3 till 7 dagar. Mer ansträngande aktiviteter kan återupptas efter 2 till 4 veckor. Blåmärken och svullnad bör försvinna efter 1 till 6 månader beroende på hur mycket fett som tagits bort och vilka områden som behandlats.

Priser

Priset för fettsugning beror på ingreppets omfattning, och brukar ligga mellan 19 000kr och 34 000kr per område.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss