Bukplastik

Vi erbjuder bukplastik genom kirurgiskt ingrepp som hjälper dig att få en fastare figur. Genom bukplastik avlägsnas överflödigt skinn och fett från magen och mot flankerna. Musklerna i bukväggen stramas upp så att magen känns plattare. Du får ett slankare bukområde och en mer markerad midja vilket kan skapa upplevelsen av att du är mera du.

Om dina magmuskler delat på sig kan de sys ihop i samband med en bukplastikoperation.

Bukplastik i Göteborg

APS-kliniken utför bukplastik på vår klinik i Göteborg. Våra plastikkirurger har högt säkerhetstänk och lång erfarenhet varför risken att du drabbas av komplikationer efter din operation är liten.

En bukplastikoperation pågår under en till två timmar och du blir väl omhändertagen av vår kompetenta personal såväl före som under och efter din operation.

Boka konsultation

Boka konsultation eller ställ frågor genom att logga in på digitala Vårdrummet med ditt BankID eller kontakta oss på telefon 031 14 60 60.

Bukplastik – priser

Priset för en bukplastik hos APS-kliniken i Göteborg beror på omfattning och önskemål. Vid en mindre omfattning kostar det mellan 39 000 kronor och 45 000 kronor. En stor bukplastik med fettsugning inkl övernatt kostar från 85 000 kronor.

Varför bukplastik?

Orsaken till att du vill göra en bukplastik kan vara många. Efter kraftig viktnedgång eller graviditet kan huden på buken ha svårt att dra sig samman och utseendet förändras vilket kan vara ett skäl. Ålder gör huden slappare vilket kan vara ett annat. Oavsett vad du har för skäl kan en denna behandling hjälpa dig att återskapa ditt forna utseende.

Snittet

Snittet vid en bukplastik görs i halvmåneformat och kallas emellanåt för bikinisnitt. Snittet läggs från höft till höft vid blygdbenet, ovan behåring i pubisregionen, vilket gör att det döljs av underkläder etc. Vid en större ingrepp kan man även behöva flytta på naveln.

Vad kan du förvänta dig?

För oss är det viktigt att du som patient blir nöjd med din bukplastik varför vi på APS-kliniken är måna om att resultatet ska bli bästa möjliga. En sådan behandling ger dig en slätare och jämnare mage. Resultatet kan variera från patient till patient och beror på skillnader i förutsättningar så som hudens elasticitet och arvsanlag.

Slutresultatet går att bedöma först efter sex månader. Resultatet är permanent. Dock kan en stor viktförändring efter operationen ha negativ påverkan på det långsiktiga resultatet. Planerar du en större viktminskning eller fler graviditeter rekommenderar vi att du väntar med din bukplastik.

APS-kliniken arbetar med avancerad kirurgisk teknik när vi utför bukplastik och våra plastikkirurger utgår ifrån just dina specifika förutsättningar.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

En bukplastik genomförs oftast under narkos och då är du fullständigt sövd. Operationen kan också genomföras med en regional nervblockerande lokalbedövning.

Övernattning och hemgång

Vid en bukplastik erbjuds både möjligheten till övernattning och till hemgång. Din läkare fattar beslutet utifrån ditt hälsotillstånd.

Biverkningar och risker

Efter din bukplastik kan du uppleva tillfälligt obehag, postoperativ svullnad, ömhet eller mjukhet i området runt snittet samt känselbortfall av bukskinnet. Blåmärken kan också uppstå.

Vid en bukplastik kan infektioner, blödning under skinnet eller behov av ytterligare en operation uppstå. Vi vill också upplysa om att det finns en ytterst liten risk för blodpropp vilket kan orsaka lungemboli (blodpropp som letar sig till lungan). Det är därför av största vikt att du uppger information om du eller någon i din familj tidigare drabbats av blodpropp. Riskerna ökar om du är överviktig.

Bukplastik hos rökare

Rökare löper generellt större risk för försämrad läkning och missprydande ärr. Om du är rökare och har beslutat dig för att genomföra en bukplastik är det därför av största vikt att du slutar att röka minst fyra veckor innan operation.

Återhämtning

Efter en bukplastik kan du ha ont och behöva vila. Oftast kan du återgå till ditt arbete inom två till fyra veckor. Mer ansträngande aktiviteter bör du inte börja med förrän du fått samtycke av din läkare. Räkna med att det tar fyra till sex veckor.

Det tar mellan tre månader och upp till ett år innan dina ärr bleknar och slätar ut sig.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss