Bukplastik

Bukplastik är ett kirurgiskt ingrepp för en fastare figur. Patienten upplever att kläderna sitter bättre eftersom man får ett slankare bukområde och en bättre markerad midja. Bäst resultat nås om man opereras så nära sin idealvikt som möjligt.

Ingreppet avlägsnar överflödigt skinn och fett från magen och mot flankerna. Beroende på patientens behov, stramas musklerna i bukväggen åt.

Snittet som görs halvmåneformat kallas ibland bikinisnitt och läggs så att det döljs, ofta strax ovan behåringen i pubisregionen

Operationslängd ca 1 till 2 timmar. Kombination med fettsugning ökar operationslängden.

Bukplastikens operation varar i cirka 1 – 2 timmar.

Bukplastik utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Vanligen narkos. Operationen kan också genomföras med en regional nervblockerande lokalbedövning.

Övernattning/hemgång

Båda är möjliga och beror på patientens hälsa och läkarens rekommendationer.

Biverkningar och risker

Tillfälligt obehag, post-operativ svullnad, ömhet eller mjukhet i området runtomkring, känselbortfall av bukskinnet och blåmärken är möjliga biverkningar.

Infektioner, blödning under skinnet eller behov av ytterligare en operation är möjliga risker. Det finns också en mycket liten risk för blodpropp som kan orsaka lung-emboli (blodpropp som tar sig till lungan). Riskerna ökar om man är överviktig. Var noga med att uppge om du haft blodpropp eller om någon i familjen haft det.

Rökstopp är ett måste för att inte få bekymmer med läkningen.

Tillfrisknande

Patienten kan återvända till arbetet inom 2 till 4 veckor. Efter samtycke med läkaren kan man börja med mer ansträngande aktiviteter efter ca 4 till 6 veckor. Ärr bleknar och slätar ut sig inom 3 månader till 1 år efter operationen.

Priser

Priserna på bukplastik beror på omfattning och önskemål. Vid en mindre omfattning brukar priset på bukplastik hamna mellan 39 000 och 45 000kr. Operationer av större omfattning brukar hamna på mellan 59 000 och 85 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid genom vår växel eller via mejl. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700kr. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss