Injektionsbehandlingar

APS-klinikens injektionsbehandlingar görs med Neurotoxin typ A (Botox), en produkt som används i estetisk kirurgi för att korrigera irriterande linjer och fåror i ansiktet.

Neurotoxinet slappar tillfälligt av de små mimiska musklerna som skapar dessa linjer. Behandlingen gör att huden kan återhämta sig från år av rynkningar av pannan eller kring ögonen. Man får ett mer avslappnat ansiktsuttryck. Effekten uppstår först efter 3-4 dagar och varar i 4-6 månader, ibland längre. När behandlingen inte upprepas kommer de ursprungliga linjerna i huden spontant tillbaka. Resultatet förbättras med regelbunden upprepning.

Neurotoxin har använts sedan början av 1990-talet för att åtgärda överdrivna blinkande, ansiktsspasmer och muskelsammandragningar inom sjukvården. Behandlingen är helt säker så länge den utförs på rätt sätt.

APS-kliniken menar att endast erfarna plastikkirurger och legitimerade läkare med kunskap om ansiktets mimiska muskler och nerver bör utföra behandlingen.

Injektionsbehandlingar varar i cirka 10 – 30 minuter och utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Ingen eller lokalbedövning med kräm.

Biverkningar och risker

Omedelbart efter behandlingen är endast små nålstick synliga. Det finns en liten risk för blåmärken. Undvik smink samma dag. Vissa patienter upplever en lätt huvudvärk under den första veckan medan andra känner att spänningshuvudvärk försvinner.

Det finns inga permanenta risker för friska individer. Myastenia gravis är en kontraindikation. Asymmetri. Hängande ögonlock kan uppstå i 1-5%, men det återhämtar sig spontant inom 3-4 veckor.

Överbehandling kan resultera i att förmågan till uttryck i ansiktet minskar, så kallat ”frozen face”.

Återhämtning

Eventuell rodnad kring behandlingsområdet lägger sig inom ett par timmar. Små blåmärken kan ta upp till 2 dagar att försvinna. Efter behandlingsdagen kan man sminka över dem. Man kan gå och jobba dagen efter.

Priser

Det finns många typer av injektionsbehandlingar, och priset varierar med dina önskemål och ditt önskade ingrepp. Injektionsbehandlingar kostar från 2 900kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Citysjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss