Total Body Lift

Total Body Lift innebär att man tar bort löst hängande hud och fett från midjan eller bälteslinjen. Det är en mer omfattande bukplastik som fortsätter runt sidorna för att ta bort “kärlekshandtag” som avslutas på den nedre delen av ryggen.

Fördelen jämfört med en vanlig bukplastik är att även hudöverskottet ovanför skinkorna avlägsnas, vilket medför att stussen lyfts samtidigt.

Fettet från det bakre området kan användas för att öka stussens projektion och återställa tillplattade skinkor till en mer ungdomlig form.

Ingreppet är omfattande. Du måste vara fullt frisk och utan större övervikt. Mediciner som påverkar blödning får inte tas i samband med operation och absolut inga naturpreparat. Rådgör med din läkare om du är en lämplig kandidat.

Operationslängden för en Total Body Lift varar i cirka 3,5 till 5 timmar och utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos. Ryggbedövning är även ett alternativ.

Övernattning/hemgång

På grund av den omfattande karaktären av operationen krävs vanligtvis en övernattning.

Biverkningar och risker

Svullnad och obehagskänsla är vanligt. Vissa domningar/känselbortfall i området kring snittet är att vänta. En viss resterande löshet och ojämnheter i huden är vanligt i nyopererat skede. Man kan också drabbas av vätskeansamling, som kan behöva tappas ut när det blir stora sårytor under huden. Blåmärken är vanliga.

Blödningar, infektioner och missprydande ärr är risker vid större ingrepp. Stygnen ovanför skinkorna ger ett känsligare område på baksidan jämfört med framsidan. Ett bredare ärr i det bakre området kan uppstå på grund av stygnen drar isär när patienten utför sin vanliga hygien, med försenad läkning som följd. Behov av ytterligare en operation kan uppstå.

Ett absolut rökstopp 2 månader innan operationen är ett måste. Rökare riskerar att få läkningsbekymmer och fulare ärr, vävnadsdöd/ förluster på utsatta ställen samt omoperationer och långdragna sjukskrivningar.

Det finns också en risk för blodpropp och lung-emboli (blodpropp som tar sig till lungan). Propplösande läkemedel ges därför i samband med operationen och 7-10 dagar efter.

Tillfrisknande

Återställning förlängs på grund av kravet på att undvika böjning i midjan för en månad tills adekvat läkning skett. Efter samtycke med läkaren kan mer ansträngande aktiviteter återupptas efter ca 4 till 6 veckor. Ärr bleknar och slätar ut sig inom 3 månader till 1 år efter operationen.

Priser

Priset för en Total Body Lift varierar beroende på ingreppets omfattning, och
börjar på 99 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss