Brazilian Butt Lift

Proceduren är utformad för att fylla den övre kvadranten av stussen så att rumpan blir fylligare, ser ut att lyftas och bli bättre. Resultatet blir mer naturliga och ungdomliga kurvor.

Kvinnor som genomgår Brazilian Butt Lift vill förbättra konturen av buk, flanker och möjligen lår, och samtidigt förbättra konturen av skinkorna. Den stora fördelen med denna operation är man använder kroppens egna fett för att permanent förbättra sitt utseende.

Resultatet av Brazilian Butt Lift är omedelbart synligt och fortsätter förbättras under 36 månader då svullnaden successivt lägger sig. Våra tekniker brukar resultera i att ca 80 % av fettet vi överför stannar kvar och eventuellt måste man göra en påfyllnad efter 1 år för att nå ett önskat resultat. Observera att en eventuell påfyllnad inte är kostnadsfri.

Ingreppet Brazilian Butt Lift utförs under narkos på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Återhämtning

Efter operationen är avslutad kommer det behandlade området täckas med förband. Man måste bära en kompressionsgördel i ett antal veckor över området där fettsugningen är gjord.

Att röra på sig är viktigt redan samma eftermiddag. Man får inte sitta direkt på stussen under två veckor, och måste under denna period sova endast på mage. Därefter tillåts man sova även på sidorna i två veckor.

Återhämtning varierar från patient till patient. Processen kan inkludera svullnad och lätt obehag i ärr och de områden där man gjort fettsugning. Det är ganska vanligt att uppleva obehag som enkelt kontrolleras med läkemedel.

De flesta kan återgå till arbetet efter 2 veckor. Patienter rekommenderas att inte utföra alltför tung motion eller aktivitet i upp till 6 veckor efter ingreppet för att undvika obehag.

Biverkningar

Illamående till följd av narkos kan förekomma. Ett par veckor efter operationen kommer operationsområdet kännas ömt, svullet och hårt.

Man kan även uppleva en brännande känsla i det opererade området. Huden blir lätt svullen och tillfälliga blåmärken kan uppstå.

Risker

Ogynnsam ärrbildning

Känseln i det opererade området kan förändras.

Asymmetri, vilket innebär oliksidigt resultat kan förekomma.

Risk för infektions finns alltid vid operation. Upptäcks symtom som feber, rodnad och ökad smärta kontaktar man APS- kliniken.

Priser

Priset för Brazilian Butt Lift är från 78.000kr och en påfyllning kostar 38.000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid genom vår växel eller via mejl. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700kr. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss