Näsplastik och näsoperationer

Näsplastik formar näsan genom att minska eller förstora storleken, ändra

formen på nästippen, räta näsans rygg, korrigera nässkiljeväggen, göra näsborrarna trängre eller ändra vinkeln mellan näsan och överläppen. Näsoperationer ger ett permanent resultat och sker inifrån näsan med hjälp av särskilda känsliga instrument. Näsoperationen lämnar ett minimalt ärr som göms i naturliga veck. Ben, brosk och mjukdelar i näsan minskas i storlek, arrangeras eller skulpteras för att få ett önskvärt och naturligt utseende.

I förberedelserna inför näsplastik går kirurgen noggrant igenom patientens önskemål och förutsättningar. Det tänkta ingreppet simuleras i datorprogram för att se vilka möjligheter som ger bäst resultat.

Näsoperationers operationslängd varar i cirka 1 – 2 timmar.

Näsplastik och näsoperationer utförs på en av vår klinik i Göteborg, med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen. Efterkontroller kan ske också i Halmstad eller Borås.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos. Vid små korrektioner används lokalbedövning med lugnande medel.

Övernattning/hemgång

Normalt går man hem samma dag.

Biverkningar

Tillfällig svullnad, blåmärken runt ögonen och/eller näsa, näsblod, täppt näsa. För bästa resultat bärs ett näsgips under 1 – 2  veckor. Byts eventuellt mot ett lättare plastgips efter 1 vecka.

Risker

Antibiotika ges i samband med ingreppet för att undvika infektionsrisk. Svullnad hör till läkeprocessen och patienten kan uppleva assymetri i den nyopererade fasen.

I enstaka fall krävs en mindre korrektion som görs tidigast 1 år efter ingreppet, då näsan läkt färdigt.

Rökstopp två månader innan operationen är ett måste för att inte få läkebekymmer.

Återhämtning

Patienten kan återgå till arbetet efter 1 vecka. Mer ansträngande aktiviteter kan återupptas efter 2 till 3 veckor.

Patienten bör undvika all slags aktivitet som kan skada näsan. Direkt solljus ska undvikas i minst 8 veckor och solskyddsfaktor med både UVA- och UVB-skydd rekommenderas.

Det kan ta upp till ett år innan det slutgiltiga resultatet visar sig eftersom näsan är en av de kroppsdelar som kräver längst läketid.

Priser

Priserna för näsplastik varierar beroende på önskemål och ingreppets omfattning. Näsplastik kostar generellt mellan 39 000kr och 75 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid genom vår växel eller via mejl. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700kr. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss