Näsoperation / näsplastik

Med avancerad teknik utför vi näsoperationer för att forma din näsa enligt dina önskemål. En näsoperation kan bland annat minska eller förstora näsan, ändra formen på nästippen, räta näsans rygg eller ändra vinkeln mellan näsa och överläpp. Genom näsplastik kan vi ge dig den näsa du själv önskar.

Näsoperation i Göteborg

De näsoperationer APS-kliniken erbjuder genomförs på vår klinik i Göteborg. Våra plastikkirurger har högt säkerhetstänk och lång erfarenhet av näsplastik varför risken att du drabbas av komplikationer efter din operation är liten. Efterkontroller kan ske även i Halmstad och Borås.

En näsoperation pågår under en till två timmar och du väl omhändertagen av vår kompetenta personal såväl före som under och efter operationen.

Boka konsultation

Boka konsultation eller ställ frågor genom att logga in på digitala Vårdrummet med ditt BankID eller kontakta oss på telefon 031 14 60 60.

Näsoperationer – Priser

Priset för näsplastik hos oss på APS-kliniken kostar mellan 39 000 kronor och 75 000 kronor beroende på dina önskemål och ingreppets omfattning.

Varför näsplastik?

Skälen till att du vill göra en näsoperation kan vara många. Du kan ha en upplevelse av att din näsa är för stor eller för liten, krokig eller något annat. En näsoperation kan förändra och forma nästippen, räta näsans rygg, korrigera nässkiljeväggen, göra näsborrarna trängre eller ändra vinkeln mellan näsa och överläpp.

Din plastikkirurg tar hänsyn till dina önskemål och förutsättningar i val av ingrepp. Det tänkta ingreppet simuleras i ett datorprogram för att se bästa resultat.

Hur går en näsoperation till?

Näsplastik sker inifrån näsan med hjälp av särskilda moderna och känsliga instrument. Operationen lämnar ett minimalt ärr som göms i naturliga veck. Ben, brosk och mjukdelar i näsan minskas, arrangeras eller skulpteras för att få ett önskvärt och naturligt utseende.

Vad kan du förvänta dig?

Näsoperationer ger ett permanent resultat och lämnar endast ett minimalt ärr. Våra skickliga plastikkirurger är lyhörda för dina önskemål och utgår från just dina specifika förutsättningar. På så vis får du ett naturligt resultat av din näsoperation. Slutresultatet kan givetvis variera från patient till patient och beror på förutsättningar och vald teknik.

Det kan ta upp till ett år innan det slutgiltiga resultatet visar sig då näsan är en av de kroppsdelar som kräver längst läketid.

Gemensamt för all näsplastik utförd av oss är att det generella intrycket av att förbättra utseende och storlek på din näsa uppnås. På APS-kliniken har vi mycket nöjda patienter.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Näsoperationen sker vanligtvis under narkos och då är du fullständigt sövd. Vid mindre ingrepp kan vi användas oss av lugnande medel i kombination med lokalbedövning.

Övernattning och hemgång

De flesta näsoperationer tillåter att du går hem redan samma dag. Vissa patienter kan dock behöva stanna över natten, din läkare beslutar utifrån ditt hälsotillstånd.

Biverkningar och risker

Efter din näsplastik kan du uppleva tillfällig svullnad och blåmärken runt ögon och näsa. Du kan också känna dig täppt i näsan och blöda näsblod. Svullnad hör till läkeprocessen och kan upplevas som assymetri under tiden närmast efter operationen.

För bästa resultat vill vi att du bär ett näsgips under en till två veckor. Efter en vecka kan det eventuellt bytas mot ett lättare plastgips. I enstaka fall kan en mindre korrektion behöva göras och då tidigast ett år efter ingreppet.

I samband med ingreppet får du antibiotika för att undvika infektion.

Näsoperation hos rökare

Som rökare löper du generellt sätt större risk för försämrad läkning men också för missprydande ärr. Om du har beslutat dig för att genomföra en näsplastik och är rökare behöver du sluta röka minst fyra veckor innan operation, gärna tidigare.

Återhämtning

Efter en näsoperation kan du ha ont och behöva vila under ett antal dagar. Oftast kan du återgå i arbete efter en vecka. Mer ansträngande aktiviteter bör du vänta med under de första två till tre veckorna. Blåmärken försvinner normalt efter sju till tio dagar.

Du bör undvika all slags aktivitet som kan skada näsan. Direkt solljus bör undvikas i minst åtta veckor och solskydd med såväl UVA- som UVB-skydd rekommenderas.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss