Mellanansiktslyft

Mellanansiktslyft föryngrar den centrala delen av ansiktet från det undre ögonlocket till överläppen och har oftast ett permanent resultat. Under ingreppet dras hängande hud och sträcks, vilket förhöjer volymen av mjukt skinn som har förlorats i mellanansiktet på grund av ålder, sol och tyngd.

Ett mellanansiktslyfts operation varar i cirka 1 – 2 timmar och utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos eller lokalbedövning med lugnande medel.

Övernattning/hemgång

Beror på patientens hälsa, läkarens rekommendationer och om andra ingrepp har gjorts samtidigt.

Biverkningar

Tillfällig svullnad, känselbortfall, svag ansiktsmuskulatur, torra ögon.

Risker

Infektioner, envis svullnad, ihållande torra ögon, permanent svag ansiktsmuskulatur, eller permanent känselbortfall i vissa områden.

Återhämtning

Patienten kan återgå till arbetet inom 7 till 14 dagar. Mer ansträngande aktiviteter kan återupptas efter 3 veckor.

Priser

Priser på alla ingrepp beror på dina önskemål. För att ge dig en uppskattning kostar ett mellanansiktslyft generellt från 49 000kr.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss