Halslyft

Ett halslyft korrigerar kosmetiska besvär och ger ett yngre utseende.

Vissa patienter har problem med överskott eller hängande hud runt halsen, medan andra känner att de har för mycket fett i området.

Vid traditionell halsplastik lägger läkaren ett snitt bakom örat och eventuellt ett mindre snitt under hakan. Den ytliga halsmuskeln återföres till sitt läge och överflödig hud trimmas bort. Ibland tar man också bort fett under hakan och avlägsnar ”platysma bands”. Halslyft kan kombineras med andra ingrepp såsom ansiktslyft eller inläggande av hakimplantat för en tydligare profil.

Ett halslyft ger inte ett permanent resultat, men varar i många år.

Ett halslyfts operation varar i cirka 2 – 2 och en halv timme och utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Operationen kan utföras med lokal eller allmän bedövning, beroende på ingreppets omfattning.

Övernattning/hemgång

Båda är möjliga och beror på patientens hälsa och läkarens rekommendationer.

Biverkningar och risker

Efter operation kan man få försämrad känsel och domningar i ansiktet. Riskerna för infektion, blödning, dålig läkning och sämre kosmetiskt resultat ökar avsevärt vid rökning.

Allvarliga komplikationer förekommer mycket sällan.

Återhämtning

Patienten kan återgå till arbete inom några veckor. Ansträngande aktiviteter kan återupptas efter 3-4 veckor.

Priser

Halslyft kostar från 59 000 kronor, beroende på omfattning och önskemål.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss