Hakplastik med hakimplantat

Hakan kan förstoras eller förminskas och även justeras i sidled om den är asymmetrisk.

Hakförstoring kan göras med implantat eller så kallad ”sliding genioplasik” där hakan flyttas fram genom en kirurgisk delning.

En förminskning av hakan kan göras genom att en benskiva tas ut och hakspetsen flyttas tillbaka. Genom samma teknik kan den även justeras i sidled.

Hakplastik kan även göras i kombination med annan plastikkirurgi som exempelvis näskorrigering, ansiktslyftning eller halslyft.

Hakförstoring eller förminskning med sliding genioplastik

En hakförstoring eller förminskning med sliding-teknik innebär att kirurgen lägger ett snitt innanför underläppen och genomsågar hakan med en ultraljudssåg.

Hakan kan därefter flyttas i olika riktningar; framåt, nedåt, uppåt men även förminskas genom att en benskiva tas bort. Den främre den fästs sedan i sin nya position med en liten titanplatta.

Efter operationen sätts ett tejpförband på utsidan huden. Stygnen inne i munnen löser upp sig själva och behöver inte tas bort.

En sliding-operation varar i ca 30-40 minuter och görs i narkos och görs på vår klinik i Göteborg.

Förstoring eller förminskning av käkvinklar och okbenen

Förstoring av käkvinklarna kan göras med speciellt utformade och anpassade implantat som skruvas fast i käkbenet genom ett snitt i huden under käkvinkeln.

En förminskning av käkvinklarna kan göras genom samma entré och båda metoderna ger ett litet ärr på halsen under käkvinkeln. Stygnen tas efter 5-7 dagar.

Okbenen kan förstoras eller förminskas genom ett snitt i omslagsvecket i överläppen. Oftast görs en förstoring med individuellt anpassade implantat. Stygnen löser upp sig själva och behöver inte tas bort efteråt. Operationen görs i narkos och tar ca 60 min.

Hakplastik utförs på vår klinik i Göteborg med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos är oftast att föredra men om omständigheterna tillåter sker ingreppet under lokalbedövning i kombination med lugnande läkemedel.

Biverkningar

Obehag, svullnad, blåmärken, känselbortfall, domningar och stelhet i ansiktet. Dagarna efter operation kan man ha problem med att le och prata.

Risker

Ärrvävnaden runt implantatet kan kännas tät och hård. Upplevelsen beror på patientens reaktion på implantatets främmande form och kallas kapselkontraktur eller kapselåtstramning. Allvarliga komplikationer är dock mycket sällsynta. Rökstopp är ett måste för att inte få läkbekymmer.

Återhämtning

Patienten kan återgå till arbetet efter ca 1 vecka. Det tar vanligen 2-4 veckor innan man återigen har ett “normalt” utseende. Vänta med hård kroppsansträngning i 4-6 veckor.

Priser

En hakförstoring kostar cirka 32 000 kronor. Tillkommer gör kostnad för protesen.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss