Hakförstoring med hakimplantat

En hakförstoring med hakimplantat görs främst för att ge patienten en mer uttalad och definierad haka, vilket är avgörande för utseendet – speciellt i profil.

Hakförstoring med hakimplantat kan även göras i kombination med annan plastikkirurgi som exempelvis näskorrigering, ansiktslyftning eller halslyft.

Hakimplantatet placeras direkt på benvävnad genom ett snitt under hakan eller i munnen. Efter operationen sätts förband för att minimera svullnad och obehag. Trådarna/stygnen tas bort efter 5-7 dagar.

Implantatet kan variera i både form och storlek. Ingreppet anpassas efter patientens önskemål och behov.

En hakförstoringsoperation varar i cirka 30 minuter till 1 timme.

Hakförstoring med hakimplantat utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Halmstad eller Borås med omhändertagande specialistpersonal både före, under och efter operationen.

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss

Bedövning

Narkos är oftast att föredra men om omständigheterna tillåter sker ingreppet under lokalbedövning i kombination med lugnande läkemedel.

Biverkningar

Obehag, svullnad, blåmärken, känselbortfall, domningar och stelhet i ansiktet. Dagarna efter operation kan man ha problem med att le och prata.

Risker

Ärrvävnaden runt implantatet kan kännas tät och hård. Upplevelsen beror på patientens reaktion på implantatets främmande form och kallas kapselkontraktur eller kapselåtstramning. Allvarliga komplikationer är dock mycket sällsynta. Rökstopp är ett måste för att inte få läkbekymmer.

Återhämtning

Patienten kan återgå till arbetet efter ca 1 vecka. Det tar vanligen 2-4 veckor innan man återigen har ett “normalt” utseende. Vänta med hård kroppsansträngning i 4-6 veckor.

Priser

En hakförstoring kostar cirka 32 000 kronor. Tillkommer gör kostnad för protesen.

Hur går det till?

För att komma i kontakt med oss bokar du tid via telefon 031 14 60 60 eller digitala Vårdrummet. Väl på kliniken får du ett varmt mottagande och får fylla i en hälsodeklaration som ger oss en överblick om hur du mår.

1. Första konsultationen

Vid konsultationen presenterar du dina olika önskemål och kirurgen informerar om olika tekniker och vilka förväntningar du kan ha på resultatet.

Vi går igenom risker, komplikationer och garantier. Om informationen och kemin känns bra skriver vi ett operationsavtal och bokar en operation.

2. Inför operationen

En vecka innan operationsdagen får du hem viktig information om hur du ska förbereda dig inför operationen. Alla våra operationer sker på Carlanderska sjukhuset.

3. Operationen

Vanligtvis sover man helt under operationen och blir omhändertagen av specialistpersonal både före, under och efter operationen. Man går hem samma dag efter de flesta operationer.

Dagen efter operation hör vi av oss till dig på telefon för att se så att du mår bra och att smärtlindringen fungerar.

4. Efter operationen

Efter en vecka kommer du tillbaka till mottagningen för en sårkontroll. Då tittar vi så att vävnaden är mjuk, smärtlindringen fortsättningsvis fungerar och att läkningen går som förväntat.

Efter två veckor kommer du åter till mottagningen för att ta stygnen och för ytterligare kontroll. Under hela första tiden har du tillgång till jourläkarnummer och våran rådgivning dagtid.

Alla våra tjänster

Vi är här för att hjälpa dig med många olika typer av tjänster inom våra kärnområden: ansikte, bröst och kropp.

Få fri konsultation

Svara på vår enkät och få en gratis konsultation för nybesök, värde 700 kronor. Vill vi gärna ha dina synpunkter. Som tack för hjälpen, får du en gratis konsultation.

Till enkäten

Kontakta oss

Kontakta oss på ett enkelt och säkert med BankID. Logga in på digitala Vårdrummet och skicka ett meddelande. Du kan också kontakta oss på telefon 031 - 14 60 60.

Kontakta oss